IAM-meditaatiokurssit

Amman kehittämä IAM-meditaatiotekniikka (Integrated Amrita Meditation Technique®) auttaa meitä kohti tasapainoisempaa ja positiivisempaa elämää. Amma haluaa tarjota IAM-meditaatiotekniikan kaikille, jotka haluavat oppia sen, ja osallistujilta veloitetaan vain välttämättömät tila- ja järjestelykulut.

IAM tekniikka voi johdattaa meidät todelliseen päämääräämme, eli oivallukseen todellisesta Itsestämme. Tämä meditaatio voi toimia apuvälineenä myös niille, jotka etsivät täyttymystä elämässään materiaalisella tasolla. Avaamalla kanavan sisäiseen luovuteen ja itseilmaisuun, tämä meditaatio auttaa meitä elämään tasapainoisempaa elämää ja antaa siihen positiivisemman näkemyksen, mikä puolestaan auttaa meitä kohtaamaan elämän haasteet.

Mielemme määrää sen kuinka näemme maailman ja kuinka reagoimme siihen. Jos tarkkailemme itseämme näemme, että mielemme on harvoin hallinnassamme. Useimmat ihmiset reagoivat sen sijaan, että toimisivat vuorovaikutuksessa.

Eräs IAM-tekniikan päätehtävistä on suunnata energioitamme oikein, jotta voisimme ulottua sisällämme vielä löytämättömänä oleviin lahjoihin. Meditaatio luo sisällemme hiljaisuuden tilan. Tässä meditatiivisessa hiljaisuudessa lahjamme, sisäiset mahdollisuutemme ja kapasiteettimme tulevat selkeämmiksi ja ilmentyvät spontaanisti. Meditaation kautta muusikosta tulee parempi muusikko. Hänen äänensä ja laulunsa muuttuvat; kaikesta tulee suloisempaa, rakkaudellisempaa ja kauniimpaa. Voit edelleen tehdä samoja asioita - kuten olla vanhempi, opettaja tai liikemies - mutta sisäinen muutos tekee sinusta kaikessa kyvykkäämmän.

Mikä on tämän muutoksen takana oleva salaisuus? Meditaatio on auttanut sinua tunkeutumaan tietoisuudessasi uusille tasoille. Meditaatio ei tuo mitään uutta ulkopuoleltasi; se ainoastaan auttaa sinua oivaltamaan sisäiset mahdollisuutesi ja lopulta vie sinut elämän korkeimpaan päämäärään, oivallukseen todellisesta olemuksestasi.

Kuka voi harjoittaa IAM-tekniikkaa? Kuka tahansa yli 18 vuotias joka voi harjoittaa tekniikkaa 30 min päivässä. Osallistujat sitoutuvat olemaan opettamatta tekniikkaa eteenpäin. Tämä siksi, että kukaan ei tekisi tästä ilmaisesta tekniikasta kaupallista versiota. Tekniikka myös muuttuisi helposti, jos kurssin käyneet alkaisivat opettaa sitä eteenpäin. Meditaatio ei maksa mitään ja kuitenkin se on kullan arvoinen. Tietäjien viisaus on aina siirretty ilmaiseksi todellisille seuraajille. Amma, myötätunnostaan ja seuraten tätä ikiaikaista traditiota, antaa tämän tekniikan vapaasti lapsilleen.

Ilmaisia kursseja järjestetään kuukausittain Amman Amritapurin ashramissa Intiassa. Lisäksi kursseja järjestetään monipuolisesti eri puolilla maailmaa, myös Suomessa, jossa on tarjolla yhden tai kahden päivän mittaisia kursseja. Kursseja on järjestetty vuodesta 2003.

IAM alentaa stressihormoneja

Tieteellisen tutkimuksen mukaan IAM-meditaatio alentaa stressihormoneja. Kansainvälisen Evidence-Based Complementary & Alternative Medicine -julkaisun artikkelissa todetaan, että IAM-meditaation käyttäjien stressihormonin adrenaliinin eritys vähenee jo 48 tunnin kuluessa harjoittelun aloittamisesta.

Tutkittavia seurattiin kahdeksan kuukautta, ja tulokset olivat samanlaisia koko tutkimusajan. Myös stressihormoni kortisolin todettiin vähentyneen kahdeksan kuukauden aikana.

Muita tuloksia olivat sydämen lyönti- ja hengitystiheyden aleneminen sekä selvä nousu IgA-tasossa, jolla on yhteys hyvin toimivaan immuunijärjestelmään. Tutkitut suhtautuivat myös stressitilanteisiin eri tavalla kuin ennen.

Intian hallitus pyysi 2008, että IAM-tekniikkaa opetettaisiin maan armeijalle ja puolisotilaallisille joukoille. IAM:ia opetetaan myös Intian kouluissa, opistoissa ja joissakin yrityksissä.

Lue lisää tutkimuksesta! 

Seuraavat IAM-kurssit

Suunnitteilla etäyhteyksin toteutettu kurssi helmikuussa 2024. Ilmoittamalla yhteystietosi osoitteeseen iam (at) amma.fi, saat sähköpostitse lisätietoa kaikista tulevista IAM-kursseista noin kuukautta ennen kurssiajankohtaa. 

Kertauskurssit

Ohjatut yhteismeditaatiot 9.10. ja 13.11. Lisätietoja sähköpostitse iam(a)amma.fi

 

Ohjeita ilmoittautujille

Amma haluaa tarjota IAM-meditaatiotekniikan (Integrated Amrita Meditation Technique®) kaikille, jotka haluavat oppia sen. Kurssille osallistuminen ei edellytä, että olisit tavannut Amman tai tuntisit hänet omaksi henkiseksi mestariksesi. Meditaatiotekniikan harjoittajalta edellytetään vain, että hän kunnioittaa Ammaa tämän tekniikan luojana ja kehittäjänä ja etsii hänen ohjaustaan päivittäisissä harjoituksissaan.

IAM-meditaatiokurssille voivat osallistua kaikki 18 vuotta täyttäneet (tiedustele tarvittaessa poikkeuksista kurssin vastuuhenkilöltä), jotka voivat meditoida päivittäin puolen tunnin ajan. Liikuntarajoitteiset voivat osallistua, mikäli voivat istua joko tuolissa tai pyörätuolissa selkä suorana ja liikuttaa käsiään. Mielenterveyteen liittyvistä ongelmista kärsivien olisi hyvä ottaa yhteyttä järjestäjiin ennen kurssille ilmoittautumista. Aiemmin kurssin käyneet voivat osallistua kertaukseen.

Osallistujat sitoutuvat olemaan opettamatta tekniikkaa eteenpäin. Tämä siksi, että kukaan ei tekisi tästä ilmaisesta tekniikasta kaupallista versiota. Tekniikka myös muuttuisi helposti, jos kurssin käyneet alkaisivat opettaa sitä eteenpäin. 

Huomioitavaa

Kurssilla ollessa tulisi keskittyä ja rauhoittua täysipainoisesti meditaatiotekniikan opiskeluun. Jotta tämä olisi kaikille mahdollista näinkin lyhyen kurssin aikana:

  • paikanpäälle tulee saapua hyvissä ajoin ennen kurssin alkua
  • kaikkiin kurssin osioihin tulee osallistua, joten vain osaa kurssista ei voi käydä
  • mobiililaitteet pidetään suljettuina

IAM-kurssin tavoitteena on kokea mielen toisella puolen oleva sisäisen rauhan tila. Tämän saavuttamiseksi on eduksi noudattaa edellä olevia ohjeita sekä yksinkertaisesti vain seurata saamaansa opetusta.

Jos koet tarvetta ja tunnet olevasi valmis päivittäiseen henkisten harjoitusten tekemiseen ja rauhoittumiseen, voit osallistua meditaatio-opetukseen. Ellet tunne olevasi varma siitä, että voit sitoutua näihin periaatteisiin tai jos sinulla on epäilyjä asian suhteen, voit myös osallistua myöhemmin järjestettäville kursseille.

Olet lämpimästi tervetullut IAM-meditaatio -kurssille.

Ruokailusta

Kurssilla tarjottava ruoka on tavallista kasvisruokaa. Toivomme, että kertoisit ilmoittautumisen yhteydessä myös mahdollisista ruoka-aine allergioista tai muista ruokaan liittyvistä rajoituksista (esim. laktoosi-intoleranssi tai vegaani). Näin voimme ottaa ne huomioon.