Ammasta sanottua

”Amma tarjoaa sellaista johtajuutta, jota tarvitsemme selviytyäksemme planeetallamme. Hän on todennäköisesti sankarillisin henkilö, jonka olen koskaan tavannut, koska hän istuu tuolla halaamassa ihmisiä. Se on sankarillisinta, mitä kukaan voisi nyt tehdä, koska toisten ampuminen ei ole sankarillista. Sankarillisinta on pitää toisista huolta, ja hän tekee niin.”

- Alice Walker, kirjallisuuden Pulitzer-palkinnon voittaja

 

”Tämän päivän maailma tarvitsee todisteita siitä, että arvot kuten myötätunto, epäitsekkyys ja luopuminen ovat tarpeellisia, ja että niiden kautta on mahdollista luoda mahtava ja menestyvä yhteiskunta. Amman elämä ja teot tarjoavat meille tämän kovasti kaipaamamme todisteen. Hän osoittaa meille oikeanlaisen yhdistelmän henkisiä ihanteita ja käytännön viisautta."

- Atal Behari Vajpayee - Intian entinen pääministeri AIMS-sairaalan avajaisissa 


"Arvostan Ammassa sitä, että hän ei vain puhu vaan hän elää todeksi opetuksensa ja on pyyteettömän rakkauden ruumiillistuma, hän ilmentää rakkautta käytännössä. Mahatma Gandhi kehotti meitä olemaan itse 'se muutos, jonka haluamme nähdä maailmassa'. Amma on se muutos, jonka hän haluaa nähdä. Hän on voimakas elävä esimerkki meille kaikille."

- Yolanda King, Tri Martin Luther Kingin tytär ja keskuksen johtaja Amman 50-vuotisjuhlissa.

 

”Amma osoittaa meille, että mikä tahansa meidän polkumme on, meidän pitäisi tulla paremmiksi siinä. Hän auttaa meitä tulemaan paremmiksi kristityiksi tai juutalaisiksi.”

- Leah Novick, juutalainen rabbi (New York 2003)


 ”Amma on tehnyt ihmisten hyväksi enemmän kuin monet hallitukset koskaan… hänen vaikutuksensa on valtava.”

- Prof. Muhammad Yunus, Nobelin rauhanpalkinnon saaja 2006


”Amma on totisesti valtava voiman, rakkauden ja myötätunnon lähde. Uskon, että jos jokainen meistä saisi vaikka vain pienen osasen siitä itseemme, maailmassa olisi vain iloa… Mitä hyvänsä vähäistä voinkaan tehdä hänen innoittamanaan, aion tehdä siinä parhaani.”

Dr. Rajendra K. Pachauri, vuoden 2007 Nobelin rauhanpalkinnon voittaja, Hallitusten välisen ilmastonmuutospaneelin puheenjohtaja


"Amman periaatteita voi soveltaa joka maassa ja halauksellaan hän tuo lohdutusta monelle."

- Riitta Uosukainen, eduskunnan puhemies 1994-2002


”Haluan jakaa sen, mitä olen oppinut Amritapurista (Amman henkisestä keskuksesta): Antamisen. Jatkakaa antamista. Te voitte antaa. Sen ei tarvitse olla vain rahaa. Voitte jakaa tietoa. Voitte poistaa kipua. Ja voitte jopa mennä kärsivän ihmisen luokse. Jokainen meistä – rikkaat ja köyhät – voi antaa. Se on viesti, jonka saan Amritapurista. Ei ole suurempaa viestiä kuin Amman auttamistyö kaikille ihmisille tällä seudulla, Keralassa, Intiassa ja koko maailmassa.”

- Tohtori A.P.J. Abdul Kalam, Intian entinen presidentti


"Minulle on suuri kunnia saada olla samalla puhujakorokkeella tämän merkittävän naisen kanssa, joka on itse hyvyyden ruumiillistuma. Hän uskoo, että Jumala ei erottele sukupuolen perusteella... ja minä uskon, että hän seisoo tässä edessämme Jumalan rakkautena ihmisen kehossa."

- Tohtori Jane Goodall, maailmankuulu kädellisten tutkija ja Gandhi-King -rauhanpalkinnon saaja 2001


”Olet hyvin erityinen, et vain ihmisille täällä ja ympäri maailman, vaan olet myös erityinen Yhdistyneille kansakunnille. Toivomme, että voimme käyttää sinua paljon enemmän. Osoitat ihmisille, että naiset ovat itse asiassa todellinen voimavara ja heidän täytyy toimia yhtä suuressa roolissa miesten kanssa tai jopa suuremmassa roolissa yhteiskunnassa. Silloin heidän annetaan toimia liike-elämässä ja kansainvälisissä asioissa.”

- Amir Dossal, pääjohtaja, YK:n kumppanuuksia tukeva toimisto (UNOP, UN Office for Partnerships)

 

”Kulkekoon koko maailman ylitse Amman rakkauden ja myötätunnon vuorovesiaalto, valukoon se niin, ettei yksikään nälkäinen ja äiditön lapsi joutuisi enää kärsimään. Me olemme kanssasi, Amma, ja palvelemme siellä missä sinä tahdot.”

Bawa Jain, Uskonnollisten johtajien maailmanneuvoston pääsihteeri

 

“Sinun hyväntahtoisuutesi ja jalomielisyytesi on universaalia, se läpäisee kaikki maantieteelliset ja ihmisten luomat rajat. Se palvelee koko ihmiskuntaa kaikkiallisella myötätunnolla. Saanko siksi luvan pyytää, suurimmalla kunnioituksella, jumalallista puuttumistasi ja armollista siunaustasi puhdistamaan kotimaani tästä järkyttävästä väkivallasta, jotta saisimme ikuisesti kestävän rauhan ja hyvinvoinnin aikakauden.”

Mahinda Rajapaksa, Sri Lankan presidentti, henkilökohtaisesti luovuttamassaan kirjeessään Ammalle 23.12.2008

 

”Ihmiset (Embracing the World) tekevät työtä yötä päivää palvellakseen tulvauhreja. Itse asiassa epäilen, nukkuvatko he edes öisin! Olemme hyvin kiitollisia (Embracing the Worldille), koska he vastasivat avunpyyntöömme ja riensivät auttamaan hädänhetkellä.”

Avdesh Narain Singh, Biharin työministeri (vastauksena Embracing the Worldin avulle Biharin tulva-alueella 2008)

YK:n alipääsihteerin haastattelu

Ote entisen YK:n alipääsihteerin Olara A. Otunnun haastattelusta Amman tapaamisen jälkeen syyskuussa 2006

”Hän (Amma) käyttäytyy spontaanisti ja vaistonvaraisesti. Se ja byrokratian puuttuminen ovat laittaneet asioihin vauhtia sekä tehneet mahdolliseksi ihmisten inspiroimisen ja heidän saamisensa liikkeelle todellakin toimittamaan oikeanlaista tukea oikeaan aikaan apua tarvitseville. Tämä on merkittävä asia. Mielestäni kansainvälisillä kansalaisjärjestöillä ja YK:n järjestöillä on opittavaa Amman työstä ja siitä, mitä hän on rakentanut.

Se on todella merkillepantavaa, sillä olen todennut toimiessani YK:n ja kansalaisjärjestöjen kanssa, että on erittäin vaikeaa saada aikaan hyviä laadukkaita toimituksia – parhaimmalla tahdollakaan se ei ole helppoa. Laadukkailla toimituksilla tarkoitan palveluiden hyvälaatuisia toimituksia tarvitseville, ahdingossa oleville ja niille, joille annatte tukea. Ja sen tekeminen oikeaan aikaan on äärettömän vaikeaa, erityisesti valtaisan katastrofin, massiivisen hätätilan keskellä kuten tsunami oli.

Toinen kansainvälisessä avustustyössä kohtaamamme ongelma on se, kuinka suuri osa hädässä oleville hankituista varoista menee avun antajille – henkilökunnalle. YK:n järjestöissä ja kansalaisjärjestöissä osuus on yleensä melko suuri suhteessa siihen, mitä lopulta päätyy hädässä olevien auttamiseen. Olin hämmästynyt siitä, miten suuri osa Ammalle lahjoitetuista varoista todella päätyy niille, jotka apua tarvitsevat. Tämä on merkittävää. On todella suurenmoista, miten hyvin hän on onnistunut tässä.”