Äiti Amma vierailee Suomessa joulukuun alussa

Lehdistötiedote 31.10.2017

Yksi aikamme arvostetuimmista hyväntekijöistä, intialainen Amma vierailee Suomessa kahden vuoden tauon jälkeen 1.–2. joulukuuta. Amman kaikille avoimet, maksuttomat yleisötilaisuudet järjestetään Fat Pipe Centerissä Helsingin Myllypurossa (Arena Center Myllypuro, Alakiventie 2). Tilaisuuksiin odotetaan taas tuhansia suomalaisia. Amma vierailee Suomessa nyt neljättätoista kertaa.

Amma tunnetaan maailmanlaajuisesti pyyteettömän rakkauden lähettiläänä, joka jakaa myötätuntoaan halaamalla. Hän on kohdannut halauksessaan jo yli 35 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa. Amma inspiroi ihmisiä myös poikkeuksellisen laajalla hyväntekeväisyystyöllään. Sanomallaan Amma haluaa edistää uskonnonvapautta, suvaitsevaisuutta ja naisten asemaa.

Köyhän kalastajaperheen tyttärenä syntynyt Amma huolehtii nykyisin perustamansa hyväntekeväisyysjärjestö Embracing the World'in kautta miljoonista köyhistä, sairaista, kodittomista ja luonnonkatastrofien uhreista. Amma on saanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia humanitaarisesta työstään.

Yksi Amman uusimmista hankkeista on huippumodernin sairaalan rakentaminen Delhiin. Sen peruskivi muurattiin keväällä 2016. Valmistuessaan siitä tulee alueen suurin sairaala, ja siihen on tulossa 2000 vuodepaikkaa. Sairaala tulee hoitamaan normaalitoimintansa lisäksi varattomia ihmisiä maksutta.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 30 vuotta Amman ensimmäisestä Euroopan vierailusta. Vuosipäivän kunniaksi Amman suomalaiset ystävät ovat koonneet 30 kokemuspohjaista kertomusta jo pidempään Amman tunteneilta suomalaisilta. Kertomuksia Ammasta julkaistaan yksi päivässä koko marraskuun ajan osoitteessa: www.30tarinaa-ammasta.net

Yhteystiedot

media@null.amma.fi

Pressikuvat

www.bit.ly/amma-pressikuvia

Lisätiedot

www.amma.fi
www.facebook.com/ammafinland
www.embracingtheworld.org

Äiti Amma puhui YK-järjestön tilaisuudessa Kiinassa

Lehdistötiedote 30.11.2012

Tunnettu hyväntekijä ja henkinen johtaja Mata Amritanandamayi Devi eli Äiti Amma oli yksi puhujista YK-järjestön UNAOC:n (United Nations Alliance of Civilizations) Aasian ja eteläisen Tyynenmeren konferenssissa, joka pidetään Kiinan Shanghaissa. Shanghain tilaisuus on nimeltään Harmoniaa monimuotoisuuden ja vuoropuhelun kautta. Sen järjestävät UNAOC ja Kiinan YK-järjestö.

Yli 150 edustajaa Aasiasta ja eteläisen Tyynenmeren alueelta osallistuu kaksipäiväiseen tilaisuuteen. He edustavat hallituksia, yliopistoja, yrityksiä, kansalaisjärjestöjä ja kulttuurijärjestöjä.

Amma, joka on paikallaolijoista ainut henkinen johtaja, piti puheen kulttuurien välisestä yhteiselosta ja vuorovaikutuksesta. Amma selitti kuinka globalisaatio on vaikuttanut yhteiseloomme sekä myönteisesti että kielteisesti, korostaen että ”yhteiselo on mahdollista vain, kun kulttuuri ja modernisaatio ovat tasapainossa”. Hän varoitti, että ”yritykset yhteiseloon epäonnistuvat, kun sanomme olevamme yhtä, mutta emme kunnioita toistemme vanhoja tapoja ja traditioita.”

Amma jatkoi esittämällä myös ratkaisuja. ”Meidän täytyy myöntää, että vaikka olemme yhtä syvimmässä olemuksessamme, ulkoisesti olemme erilaisia.” Amma kehotti kokousta kunnioittamaan monimuotoisuutta. ”Tietoisuus siitä, että ihmisillä on tarve yhteiseloon monimuotoisuuden keskellä, on ainut keino helpottaa toisten kärsimystä.”

Tukien esittämänsä asian ydintä käytännön esimerkeillä ja ehdotuksilla, jotka perustuvat vuosikymmenten mittaiseen hyväntekeväisyystyöhön monikulttuurisilla alueilla, Amma pyysi jokaista osallistumaan globaaliin keskusteluun, joka liittyy yhteiseloon olemalla esimerkki kunnioituksesta ja suvaitsevaisuudesta.

Amma vaati oikeuksien ja kunnioituksen välistä tasapainoa. ”Kun kohtelemme muita kunnioittaen, ymmärtäen ja hyväksyen, silloin voimme keskustella sydänten tasolla.”

Amma lopetti puheensa keskittymällä rakkauden voimaan. ”Viimeiset 40 vuotta olen keskustellut kaikkien kielten, rotujen, ihonvärien, kastien ja uskontojen edustajien kanssa, köyhimmistä rikkaimpiin ja kuuluisimpiin, rakkauden kielellä. Rakkaudelle ei ole mitään esteitä. Minulla on täysi luottamus rakkauden muuntavaan voimaan, joka yhdistää kaikki sydämet.”

Tämä oli Amma ensimmäinen käynti Kiinassa. Viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana hän on esiintynyt konferensseissa eri puolilla maailmaa, muun muassa Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Kanadassa, Afrikassa, Japanissa, Australiassa, Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa, Malesiassa, Singaporessa, Mauritiuksella, Reunion-saarella ja Venäjällä.

UNAOC:sta ja konferenssista

UNAOC on YK:n aloite, jonka saattoi alulleen entinen pääsihteeri Kofi Annan 2005. UNAOC:n tavoitteena on lisätä kansojen, kulttuurien ja uskontojen välistä yhteisymmärrystä ja yhteistyötä samalla, kun se vastustaa voimia, jotka lisäävät vastakkainasettelua ja ääriaatteita.

Shanghain konferenssin nimi on Harmoniaa monimuotoisuuden ja vuoropuhelun kautta. Sen tavoitteena on tarjota vuorovaikutteinen ja epävirallinen paikka, jossa vaihtaa näkemyksiä siitä, kuinka UNAOC voi kehittää juuriaan itäisessä maailmassa.

UNAOC:n Aasian eteläisen Tyynenmeren alueellisen tapaamisen ovat järjestäneet UNAOC ja YK:n Kiinan järjestö. Isäntänä toimivat Shanghain YK-tutkimusjärjestö, Shanghai Zhongdao Group yhteistyössä Fudanin yliopiston kanssa, Pekingin yliopisto, Shanghain sosiaalisten tieteiden akatemia, Centre for Dialogue, australialainen La Trobe –yliopisto sekä malesialainen International Movement for a Just World.

Ammasta ja Embracing the World –järjestöstä

Amma on pitänyt säännöllisesti puheita lähes 20 vuoden ajan eri kansainvälisillä foorumeilla, jotka käsittelevät maailmanrauhaa ja uskonnollista harmoniaa. Hän on pitänyt kahdesti puheen Parliament of Religions –tapahtumassa, puhunut YK:n 50-vuotisjuhlissa New Yorkissa, Global Peace Initiative of Women Religious & Spiritual Leaders –tapahtumassa Genevessä, Summit of the Global Peace Initiative of Women –tapahtumassa Jaipurissa kuten monissa muissa kansainvälisissä tapahtumissa.

Kaikissa näissä tapahtumissa Amma on esittänyt mielipiteensä siitä, miten ihmiskunta voi kulkea edessä olevan vaikean tien, miten suunnistaa eri uskontojen välisestä eripurasta harmoniaan, terrorismista rauhaan, sukupuolten välisestä kilpailusta yhteiseen luottamukseen ja yhteistyöhön, kansojen välisestä sodasta sotaan köyhyyttä vastaan ja ympäristöä kohtaavasta tuhosta luonnon tasapainon palauttamiseen.

Amman aloittama maailmanlaajuinen hyväntekeväisyyshankkeiden verkosto on nimeltään Embracing the World (ETW). Se toimii hyväntekeväisyys- ja avustustyössä 40 maassa. Mata Amritanandamayi Mathille, ETW:n katto-organisaatiolle Intiassa, myönnettiin YK:n erityinen neuvoa-antava asema 2008.

ETW:n avustuskohteita (poimintoja)

2011 Katastrofiapu Miyagi Children’s Education Fund –rahastolle ($ 1.000.000)

Lastenkoti avataan Nairobissa, Keniassa presidentti Kalonzon kanssa

2010 ETW lähettää Haitiin välittömästi apua maanjäristyksen jälkeen: useita lähetyksiä telttoja ja lääkkeitä. ETW antaa ruokaa ja stipendejä 30 lapselle, jotka kärsivät maanjäristyksestä.

2009  ETW lupaa ,7 miljoonaa Andhra Pradesh & Karnataka –alueen tulvauhreille.

Amma allekirjoittaa Earth Charter –peruskirjan Stephen C. Rockefellerin kanssa.

2008 Biharin tulvan avustushanke laitetaan käyntiin. ETW lupaa 5.000 avustusta.

2006 Katastrofiapua Sri Lankan hallitukselle 5.000.

2005 Lääketarvikkeita Mumbain tulvauhreille miljoonaa.

Katastrofiapua miljoonaa Bush-Clinton Katrina -rahastolle USA:ssa.

Amrita-tsunami katastrofiapurahasto perustetaan, ,3 miljoonaa. Kahden vuoden aikana rakennetaan yli 6.000 taloa, lopullisen kulun ollessa miljoonaa.

2004 Välitön apu Aasian tsunamin uhreille, lääkintätarvikkeita ja ruokaa, väliaikaisia majoituksia jne.

2002 Amma vastaanottaa Gandhi King Award For Non-Violence –palkinnon YK:n yleiskokouksessa Genevessä, Sveitsissä.

2001 Gujaratin maanjäristyksen katastrofiapu alkaa, rakennetaan 1.200 kotia.

2000 Amma pitää puheen YK:n Millennium Peace Summit –tilaisuudessa New Yorkissa

Yhteystiedot: Pertti Jääskä, varapuheenjohtaja Suomen Amma-keskus ry
040 5295 593

www.amma.fi