Terveydenhoito

Vuodesta 1998 Embracing the Worldin terveydenhoitopalvelut ovat tarjonneet yli 60 miljoonan dollarin arvosta ilmaista terveydenhoitoa Intiassa. Yli kaksi miljoonaa potilasta on saanut hoitoa täysin maksutta.

Intia on asukasluvultaan maailman toiseksi väkirikkain valtio. Siksi Intian terveysongelmat ovat koko maailman ongelma. Suuruudeltaan nämä numerot ovat hätkähdyttäviä – 41 miljoonaa diabetestapausta, lähes puolet maailman sokeista, ja 60% maailman sydänsairauksista. WHO:n mukaan enemmistö kymmenestä tärkeimmästä kuolemaan johtavasta sairaudesta Intiassa ovat kuitenkin sekä hoidettavissa että ennaltaehkäistävissä. Puute ei olekaan kyvyssämme hoitaa, parantaa ja ehkäistä, vaan halukkuudessamme tehdä niin.

Terveydenhoitoalan hyväntekeväisyystyö syntyi Amman halusta tarjota korkealaatuista ja edullista lääketieteellistä hoitoa riippumatta apua tarvitsevan maksukyvystä. Tämä visionaan ETW rakensi 1300-vuodepaikkaisen AIMS-erikoissairaanhoidon sairaalan Keralan Kochiin. Sitä pidetään nykyään yhtenä Etelä-Aasian johtavista sairaaloista. Lisäksi ETW on rakentanut jo viisi pienempää sairaalaa syrjäseuduille ja pitänyt satoja lääkintäleirejä vielä kaukaisemmilla alueilla, joissa asuu Intian maatyöläisiä ja heimoväestöä.

Kun ETW tapaa potilaita jotka tarvitsevat erikoissairaanhoitoa, kuten kaihileikkauksen, sydänleikkauksen tai hoitoa diabetekseen, heidät tuodaan AIMSiin, jossa he saavat tarvitsemaansa hoitoa. Muihin hankkeisiin sisältyvät huulihalkio ja huuli-suulakiepämuodostumien tutkiminen ja hoito, diabeteksen hoito ja ehkäisy, kivunhoito ja palliatiivinen hoito, satelliitin välityksellä toimivan telelääketieteen tuominen kaukaisille alueille ja perusterveydenhuollon koulutuksen tuominen sekä kaupunkeihin että maaseudulle.

Erilaisten kriisien aikaan ETW:n katastrofiavun lääkehoidon tiimit ovat saaneet mainetta siitä, että ovat ensimmäisenä paikalla ja lähtevät viimeisenä.

AIMS-sairaalan sivutoimipisteet

KALPETTA, KERALA: Useimmat potilaat kuuluvat heimoyhteisöihin. Lääkärit tuntevat syvää huolta heimoväestöstä, joten he käyvät säännöllisesti kaukaisimmissa kylissä.

AMRITAPURI, KERALA: Tämä sairaala tarjoaa maksutonta sairaanhoitoa rannikon kahdeksan kylän asukkaille sekä Amritapurin asukkaille ja vieraille. Sairaalaan on rekisteröitynyt lähes 10 000 potilasta.

PAMPA, KERALA: Sairaala palvelee maksutta 24 tuntia vuorokaudessa Sabarimalan temppelin lähellä, mikä on suosittu eteläintialainen pyhiinvaelluskohde. Kaksikymmentäviisipaikkainen sairaala tarjoaa maksutonta hoitoa sadoilletuhansille pyhiinvaeltajille vuosittain. Sairaalalla on käytössään kaksi täysvarustettua ambulanssia sekä 15 hengen lääketieteen ammattilaisen ryhmä johon kuuluu sydänsairauksien erikoislääkäreitä.

Hoitokoti AIDS-potilaille

AIDS-potilaiden hoitokoti Keralan Thiruvananthapuramissa antaa myötätuntoista ja maksutonta hoitoa potilaille joilla on AIDS tai HIV. Päivittäin auki oleva avohoitoklinikka antaa maksutta lääkkeitä köyhille ja auttaa erityisesti HIV-potilaita tarjoamalla Keralan hallituksen rahoittamia antiretroviraalisia lääkkeitä. Hoitokoti toimii hoitaakseen sekä fyysistä sairautta että tarjotakseen psykologista tukea ja neuvontaa sellaisille potilaille ja perheille, jotka joutuvat lisäksi kohtamaan muiden hyljeksintää. Kaikki palvelut ja lääkkeet ovat potilaille maksuttomia.

Syöpäsairaiden saattohoitokoti

ETW:n saattohoitokoti Mumbaissa on antanut vuodesta 1995 maksutonta hoitoa ja henkistä lohtua loppuvaiheen syöpää sairastaville. Se myös antaa maksutta lääkkeitä, riisiä ja muita ruokatarvikkeita köyhille. Saattohoitokoti jakaa säännöllisesti myös kirjoja köyhien perheiden lapsille.