Kodit ja slummien kunnostus

Joka kuudes maailman ihmisistä elää ilman asianmukaista suojaa. Embracing the World on rakentanut kodittomille jo yli 40 000 kotia eri puolilla Intiaa. Tähän on kuulunut myös teiden, sähkön, viemäröintijärjestelmän sekä puhtaan juomaveden tarjoaminen.

Kehnon suojan, saastuneen veden ja riittämättömän sanitaation seurauksena 50 000 ihmistä – joista suuri osa naisia ja lapsia – kuolee joka päivä. Ongelma on keskittynyt kehitysmaihin. Pelkästään Intiassa elää yli 2,3 miljoonaa koditonta ja slummeissa asuu 170 miljoonaa ihmistä. Kodittomuuden ei kuitenkaan tarvitse merkitä toivottomuutta. Vuonna 1997 Embracing the world julkisti hankkeen rakentaa 25 000 kotia kodittomille ympäri Intian. Viisi vuotta myöhemmin tämä tavoite oli saavutettu.

Kussakin ETW:n rakentamassa talossa asuu keskimäärin kuusi ihmistä. Tämä tarkoittaa, että 125 000 ihmistä on muuttanut kaduilta tai kehnoista asumuksista oman talon turvaan ja mukavuuteen. Saatuaan projektin valmiiksi Embracing the World julkisti välittömästi seuraavan tavoitteensa rakentaa vielä 100 000 taloa lisää kodittomille ympäri Intiaa. Tähän mennessä yli 40 000 taloa on rakennettu yli 60 eri paikkaan Intiassa. Taloja on rakennettu myös Sri Lankaan ja Andamaanien saarille osana ETW:n toimia vuoden 2004 Intian valtameren tsunamissa kärsineiden auttamiseksi.

Enemmän kuin vain taloja

Sen lisäksi että ETW rakentaa taloja, se pyrkii myös vahvistamaan yhteisöjä päällystämällä katuja, tarjoamalla sähkön, tekemällä porakaivoja ja rakentamalla vesisäiliöitä. Jokaista hanketta kohden ETW rakentaa yhteisölle myös monitoimitalon, jossa asukkaat voivat viettää aikaa yhdessä ja järjestää kulttuuriohjelmaa. ETW myös tukee yhteisöä tarjoamalla ohjausta sekä lapsille että aikuisille, ja auttamalla aikuisia löytämään uusia työmahdollisuuksia ETW:n taloudellisen kehityksen hankkeissa.

Projekti: Kodit uuden alun tarjoajana

YK:n asuinyhdyskuntaohjelman UN-HABITATin mukaan 170 miljoonaa intialaista elää tällä hetkellä slummeissa, joissa taudit rehottavat ja eliniän odote on synkkä. Tästäkään huolimatta eläminen slummeissa ei ole halpaa. Ulkopuoliselle slummiasuminen saattaa vaikuttaa organisoimattomalta, mutta elämää slummeissa sanelee ankarat säännöt, joita on noudatettava. Ei ole harvinaista joutua maksamaan 500 rupiaa (yli 10 USD) kuukaudessa vuokrasta hökkelistä slummialueella. Lupa rakentaa oma maja voi maksaa jopa 10 000 rupiaa, mikä on omaisuus perheelle joka ansaitsee 1000 rupiaa kuukaudessa. Slummien asukkaiden myös täytyy maksaa sähköstä slummin johtajalle muutama sata rupiaa joka kuukausi.

Useimmat slummien asukkaista saavat vain satunnaista työtä rakennustyömailla. Naiset tekevät vähäpätöisiä töitä lähiympäristössä. Monia näitä töitä kontrolloivat slummien johtajat. Jos slummien asukkaat ajautuvat taloudellisiin vaikeuksiin, löytyy rahanlainaajia, jotka kuitenkin asettavat jyrkkiä korkoprosentteja eivätkä epäröi käyttää väkivaltaa periäkseen velkoja. Slummit ovat myös rehottavan prostituution ja lievien rikosten keskittymiä.

ETW uskoo pitkäikäiseen ja kestävään kehitykseen, ja talomme entisille slummien asukkaille on rakennettu kestämään. Sillä välin kun rakennustyöt ovat käynnissä, ETW tarjoaa tilapäismajoitusta sekä myös lääkintäleirejä ja erilaista neuvontaa.

Tähän mennessä ETW on menestyksekkäästi sijoittanut 1600 perhettä slummeista siisteihin uusiin asuntaloihin. Näin perheet voivat aloittaa uuden elämän aurinkoisissa, puhtaissa tiloissa joissa on kunnollinen putkisto, vedensaanti ja sähköt. Kunnollinen suoja myös merkitsee, että lapset voivat opiskella kotona, ja aikuisilla on turvallinen paikka aloittaa kotoa toimiva yritys.

Puhdasta juomavettä köyhille

Vuonna 2007 ETW antoi 3,3 miljoonaa rupiaa (n. 85 000 USD) rahoittaakseen puhtaan veden jakelua 7100 köyhyysrajan alla elävälle perheelle Chavarassa ja Panmana Panchayatsissa Kollamin piirikunnassa Keralassa. Vesi otetaan Shastankottan takavesistä ja puhdistetaan.