Äiti Amma

Kuka Amma on?

Amma on tunnettu ympäri maailmaa rauhan ja pyyteettömän rakkauden lähettiläänä, joka jakaa myötätuntoaan halaamalla. Hänen koko elämänsä on omistettu kärsimyksen ja köyhyyden lievittämiselle. Amma inspiroi ihmisiä ja muuttaa maailmaa niin halauksensa, henkisen viisautensa kuin laajan Embracing the World –hyväntekeväisyysverkostonsa kautta.

Elämänsä aikana Amma on halauksellaan lohduttanut jo lähes 40 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa. Kun häneltä kysytään, mistä hän saa voimaa auttaa niin monia, Amma vastaa: "Siellä missä on todellista rakkautta, kaikki tapahtuu vaivattomasti." Amma sanoo, että rakkaus on uskonto, jota maailmamme tarvitsee nyt kaikkein kipeimmin.

Amma ei ole koskaan pyytänyt ketään vaihtamaan uskonnollisia näkemyksiään, vaan elämään syvemmin niiden arvojen mukaisesti. Amma rohkaisee meitä jokaista etsimään tapoja, joilla toimia päivittäin muiden hyväksi – vaikkapa vain hetken ajan. 

Amman elämä

Amma syntyi vuonna 1953 syrjäisessä rannikkokylässä Keralan osavaltiossa, Etelä-Intiassa köyhän kalastajaperheen tyttärenä. Jo pienenä tyttönä hän herätti huomiota meditoidessaan tuntikausia meren rannalla ja laulaessaan säveltämiään antaumuksellisia lauluja.

Amman ollessa yhdeksänvuotias, hänen äitinsä sairastui. Amman piti jättää koulunkäynti kesken voidakseen auttaa perhettään taloudenhoidossa ja huolehtiakseen sisaruksistaan. Kulkiessaan talosta taloon keräämässä ruoantähteitä perheen lehmien ruokintaan hän kohtasi äärimmäistä köyhyyttä ja kärsimystä, joka vaikutti häneen syvästi. Lue lisää!

Amman sanoma

Amman sanoma yhdistää ihmisiä yli uskontojen ja kansakuntien rajojen. Hän itse sanoo, että hänen uskontonsa on rakkaus. Amman mukaan maailmamme tarvitsee nyt rakkautta kaikkein kipeimmin. Sen tulisi ilmentyä jokaisessa sanassamme ja teossamme.

Amma rohkaisee meitä kaikkia etsimään tapoja, joilla voisimme päivittäin työskennellä muiden hyväksi vaikka vain puolenkin tunnin ajan. Amma itse on elävä esimerkki opetuksistaan. Hän palvelee epäitsekkäästi ja myötätuntoisesti maailmaa jokaisena hetkenään. Lue lisää

Kansainväliset tunnustukset

Amma on saanut lukuisia huomattavia palkintoja ja tunnustuksia laajamittaisesta humanitaarisesta työstään, kuten YK:n maailmanrauhan huippukokouksessa vuonna 2002 hänelle väkivallattomasta toiminnasta myönnetty Gandhi-King palkinto.

Amma on ollut kutsuttuna puhujana lukuisissa kansaivälisissä maailmanrauhaa ja uskontojen välistä vuorovaikutusta koskevissa tilaisuuksissa. Kaikissa näissä foorumeissa Amma on jakanut näkemyksensä siitä, miten ihmiskunta voi  löytää tien uskontojen välisestä epäsovusta yhteisymmärrykseen ja ympäristön sekasortoisesta tilasta luonnon tasapainon palauttamiseen. Lue lisää!

Hyväntekeväisyys

Äiti Amman käynnistämien hyväntekeväisyyshankkeiden määrä ja laajuus ovat ainutlaatuisia. Hänen avustustyönsä eri puolilla maailmaa kattaa tänä päivänä hankkeita mm. terveyden, koulutuksen, asumisen, naisten voimaannuttamisen, vanhustenhoidon, ympäristön ja katastrofiavun aloilla. Nämä kaikki tunnetaan yhteisellä nimellä Embracing the World (Syleillen maailmaa).   

Amma huolehtii kymmenistä miljoonista köyhistä ja kodittomista paitsi Intiassa myös esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Haitissa. Amman rakennuttamissa sairaaloissa Intiassa on tähän mennessä hoidettu lähes viisi miljoonaa potilasta, joista noin kaksi miljoonaa täysin ilmaiseksi. Lue lisää!

Matruvani

Matruvani on julkaisu joka kertoo Ammasta sekä hänen toiminnastaan ja opetuksistaan. Matruvani on perinteinen paperilehti joka ilmestyy kuukausittain englanninkielisenä ja neljä kertaa vuodessa suomenkielisenä versiona. Lehti sisältää tiedotteiden lisäksi Amman opetuksia, oppilaiden kertomuksia ja runoja sekä henkisiä tarinoita.

Vuodesta 1998 lehteä ovat toimittaneet Amman Intiassa asuvat suomalaiset oppilaat. Lue lisää!

Lastenkirja Amman opetuksista

Sinä olet kuningas! on kertomus jalosta kuninkaasta, joka menettää muistinsa ja päätyy kerjäläiseksi. Vertauksena henkisestä polusta tarina toimii ponnahduslautana Amman opetuksiin todellisesta luonnostamme ja siitä, kuinka meidän tulisi elää, jotta voimme oivaltaa oman jumalallisen identiteettimme. Huumorilla höystetty tarina on suunniteltu sopimaan kaikenikäisille. 

Kirja sisältää 32 alkuperäistä maalausta sekä 13 kokosivun kuvaa Ammasta ja lisäksi irtileikattavan kruunupäähineen lapselle. Kaikki tämän kirjan myynnistä saadut tuotot käytetään Amman hyväntekeväisyystoiminnan tukemiseen. Osta teos e-kirjana!