Amman halaus, vuorolipukkeet & jonottaminen

Elämänsä aikana Amma on halannut jo lähes 40 miljoonaa ihmistä. Kun BBC kysyi Ammalta, miksi hän halaa ihmisiä, Amma vastasi: “Se on sama kuin kysyisi joelta, miksi se virtaa? Se virtaa vain, koska joen luonto on virrata. Samoin on Amman luonto – ilmaista äidin rakkautta lapsiaan kohtaan.”

Amma halaaTämä ainutlaatuinen rakkauden ilmaisu tunnetaan Amman darshanina. Darshan on sanskritia ja tarkoittaa näkemistä, erityisesti pyhän näkemistä. Sillä viitataan usein myös mestarin tai pyhäksi koetun henkilön vastaanottoon.

Amma kumartaa ennen aloittamistaan nöyrästi kaikille, istuutuu ja ottaa jokaisen vuorollaan syliinsä. Hän halaa meitä, pitäen meitä olkaansa vasten ja suukottaen poskiamme. Hän kuuntelee loputtomasti ja rakastavasti ihmisten ongelmia, pyyhkii kyyneleitä ja lohduttaa särkyneitä sydämiä. Asemasta ja uskosta riippumatta Amma ottaa kaikki vastaan samalla tavoin. Silti jokainen darshan on ainutkertainen. Ei ole tavatonta nähdä ihmisten puhkeavan kyyneliin pelkästään Amman näkemisestä.

Amma saattaa halata hänen luokseen saapuvia ihmisiä yli 20 tuntia tauotta. Tämä äidillinen kosketus on toistunut tunnista toiseen ja päivästä toiseen viimeisten 40 vuoden ajan. Tästä yksinkertaisesta mutta voimakkaasta eleestä on saanut alkunsa myös kasvava humanitaarinen liike, joka tunnetaan nykyisin nimellä Embracing the World® - Syleillen Maailmaa.

Aikataulut, saapumisohjeet, palvelut & majoitus

Tietoa Amman 2019 Suomen vierailun aikataulusta, kulkuyhteyhteyksistä ja majoituksesta

Vuoroliput ja jonotus

Amman halaukseen päästäksesi tarvitset vuorolipukkeen. Numeroitujen lipukkeiden jakaminen aloitetaan noin tuntia ennen aamu- ja iltaohjelmien alkamista salin sisäänkäynnin luona. Vuorolipukkeen varmistamiseksi kannattaa olla riittävän varhain paikalla.

Halukseen voi mennä vain kerran päivässä. Lipuke tulee noutaa henkilökohtaisesti. Mikäli haluat halaukseen yhdessä perheenjäsentesi kanssa, tulisi lipukkeet noutaa yhdessä saman vuoronumeron takaamiseksi. Suuren yleisömäärän vuoksi saatat joutua odottelemaan ennen kuin oma vuoronumerosi tulee näkyviin taululle. Tänä aikana voit tutustua eri toimintoihin sekä kahvila- ja ravintolapalveluihin ohjelmapaikalla. Amma ottaa vastaan kaikki, jotka ovat saaneet vuorolipukkeen.

Avustettu darshan -jono ja erityistarpeet

Avustettu darshan -jono on tarkoitettu vanhuksille, liikuntarajoitteisille sekä vakavasti sairaille henkilöille. Kaikilla Amman darshaniin haluavilla (myös vauvoilla) on oltava oma vuorolipuke.

Lipukkeet avustettuun darshan -jonoon jaetaan samasta paikasta kuin tavallisetkin lipukkeet. Erityisavustusta tarvitsevien tulisi olla yhteydessä salissa oleviin avustajiin, jotta järjestelyt halauksen saamiseksi voidaan tehdä.

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin täältä.